Home > Inburgeren

Mijn hobby is inburgeren op leuke manieren. September 2016 mocht ik in "Met het oog op morgen" vertellen hoe ik Fries heb geleerd.

Juli 2016 heb ik de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Hier kun je het artikel "Muziek makend met Friese hoed op de Vierdaagse lopen" van de Leeuwarder Courant lezen. Tijdens de Vierdaagse ben ik op Omroep Gelderland geweest:In dezelfde maand heeft ook mijn ingestuurde stuk "Merhaba Fryslân" in de Leeuwarder Courant gestaan.

Fries is sinds februari 2016 beschikbaar als taal in Google Translate. Als reactie hierop heb ik het volgende ingezonden stuk naar Y-SKrift, It Nijs en de Leeuwarder Courant gestuurd (klik erop voor vergroting):

In 2015 heb ik in het kader van het inburgeren meegedaan aan een radioquiz van Omrop Fryslân. Tot slot ben ik tijdens de Elfstedenwandeltocht 2015 voor Fryslân DOK geïnterviewd over "de Friese identiteit".

In 2014 is mijn cd Alpefries gepresenteerd en het publiek kon toen via een stemkastje op de onderstaande stellingen over het inburgeren reageren. Hieronder zie je de uitslagen:

Onder het motto van inburgeren in de buurt heb ik me in september 2014 aangemeld voor de rubriek "Buren" van Het Parool. Ik heb kennisgemaakt met mijn buurman Lakhdar Saidi. Hier vindt u het artikel.

Tijdens de Elfstedenwandeltocht van 2014 werd ik op GPTV als "BF-er" aangeduid! Hoeveel inburgeringspunten zou dit opleveren? ;-)

Op Koninginnedag 2013 ben ik als Fries (!) met Griet Wiegersma in de uitzending van het Friese nieuwsprogramma "Hjoed" geweest:

Ik heb een oproep op www.nederlands.nl geplaatst waarin mensen werden gevraagd me te helpen bij het inburgeren. Deze tekst is later in enigszins aangepaste vorm als ingezonden stuk in Trouw verschenen. Daarnaast heeft het alumnitijdschrift van Nyenrode aandacht aan mijn hobby besteed en in december 2009 heb ik er in een uitzending van het programma Man bijt Hond over verteld: